عرق کردن در خواب
تقریبا همگی ما تجربه کرده ایم که گاهی پس از بیدار شدن از شدت عرق خیس شده باشیم. در این هنگام ممکن است از خود بپرسید دلیل عرق کردن در خواب چیست؟! اگر شما از آن دسته افراد هستید که به کرات شاهد پدیده تعریق در خواب هستید؛ بهتر است به پزشک مراجعه کرده و این مسئله را با او در میان بگذارید تا برای پیدا کردن علت بررسی های لازم انجام شود.
ارتباط بین دمای محیط و تعریق در خواب
مسلما اولین و معمول ترین دلیلی که سبب تعریق در خواب می شود؛ تغییرات دمای محیطی است که در آن محیط آرمیده ایم. اگر شما با یک لباس ضخیم و گرم خوابیده اید و یا در زیر یک پتو و لحاف خود را محبوس نموده اید؛ قطعا به دلیل شدت تعریق از خواب برمی خیزید. اگر شما قبل از خواب به یکی از این فاکتور ها عمل کرده باشید؛ این امر کاملا طبیعی است که شما خیس عرق از خواب برخیزید. شایان توجه است که گاهی بانوان در دوران یائسگی به تعریق در خواب دچار می شوند که این مسئله دلیلی جز یائسگی و عوارض ناشی از آن ندارد.
البته باید توجه داشت که دمای بدن به دلایل مختلف ممکن است در طول زمان خوابیدن تغییر کند. افزایش دمای بدن که سبب تعریق در خواب می شود نیز ممکن است به دلیل فعال شدن خودکار سیستم عصبی صورت پذیرد. این فعال شدن سبب می شود کنترل دمای بدن، فشار خون، ضربان قلب و سایر موارد سرعت گرفته و موجب پدیده تعریق در خواب شود.
تعریق در خواب نتیجه اختلالات خواب است
یکی از دلایلی که سبب عرق کردن در خواب می شود؛ اختلالات خواب است. در میان این اختلالات بیش از همه ایست تنفسی در خواب به چشم می آید. افرادی که مشکل تنفسی دارند؛ قطعا از تعریق شبانه رنج می برند. چون به هنگام خواب بدن برای تنظیم تنفس تلاش می کند و این تلاش نتیجه جز تعریق در خواب به همراه نخواهد داشت. به یاد بیاورید که یک دونده به هنگام دویدن به سختی نفس می کشد و به شدت عرق می ریزد. چون به بدن به دنبال تلاش برای برقراری تنفس می باشد. اگر شخص در خواب به هر دلیلی دچار ایست تنفسی شود؛ بدن برای مقابله با این رخداد سریعا شروع به تولید و ترشح هورمون کورتیزول می کند تا این که با همت این هورمون تنفس به حالت نرمال خود بازگردد.
عرق کردن در خواب برای زنان یائسه و کودکان
تنفس نامناسب که اختلال شایع خواب است؛ می تواند سبب بروز خواب نا آرام و پرالتهاب در کودکان شود. در این زمان کودک با صورتی سرخ و درهم آمیخته بیدار شده و به آغوش شما پناه می برد. اگر این علائم به همراه خُرخُر رخ می دهد؛ بهتر است به پزشک مراجعه شود. گاهی کودکان به دلایل وحشت های شبانه (PTSD) تعریق در خواب را تجربه می کنند. ایست تنفسی در زنان بزرگسال گاهی فقط و فقط نشان دهنده ورود و یا قرارگیری در دوران یائسگی می باشد. در این زمان بانوان به دلیل کاهش سطح پروژسترون و استروژن دچار ایست تنفسی در خواب می شود که نتیجه آن تعریق در خواب است.
دلایل و عواملی که سبب عرق کردن در خواب شبانه می شوند چیست؟
گاها استرس، اضطراب، کابوس های شبانه و هراس زدگی سبب تعریق در خواب می شوند. اگر این اتفاق به صورت مکرر و مداوم برای شما رخ می دهد. حتما پیگیر درمان خود باشید و به یک پزشک ماهر مراجعه کنید. در اینجا به چند عامل دیگر از تعریق شبانه اشاره می کنیم:
مصرف الکل
نوشیدن الکل به دلیل آرامش بخشیدن به عضلات می تواند عضلات دستگاه تنفسی را نیز تحت تاثیر قرار داده و سبب ایست تنفسی و خروپف های زیاد از حد شود. در نتیجه الکل با ایجاد اختلال در خواب سبب عرق های شبانه می شود.
انواع عفونت ها
عفونت ها مانند بیماری سل که ریه ها را درگیر می کند.
داروهای خاص
مصرف داروهایی نظیر ضد افسردگی، انسولین و جایگزین های هورمونی
دیابت
این مورد بیشتر در زمانی اتفاق می افتد که شخص به دلیل مصرف یک سری از داروها قند خون بالا دارد.
اختلالات غیر ارادی
اصولا اشخاصی که مغز و یا سیستم عصبی مرکزی آن ها آسیب دیده باشد به این اختلال دچار می شوند.
چه زمانی تعریق در خواب نگران کننده می شود
دلایل و علل متعدد و متفاوتی برای عرق های شبانه وجود دارد. اگر شخص به ندرت دچار عرق های شبانه می شود؛ جای هیچ گونه دلواپسی و نگرانی نخواهد بود. اما در مواردی که این تعریق های شبانه مداوم رخ می دهد؛ نگران کننده است و باید به پزشک مراجعه کرد. توجه داشته باشید که اگر این تعریق های مکرر به همراه تب و کاهش وزن باشد؛ حتما باید با یک پزشک ماهر در این باره مشورت صورت پذیرد.
کلام آخر
در این مقاله از سایت بوژان طب اطلاعات کاملی درباره عرق کردن در خواب برای شما بیان کردیم. امیدواریم که این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد. برای خرید انواع تجهیزات پزشکی می توانید به این سایت مراجعه کرده و وسایل مورد نیاز خود را با قیمت بسیار عالی و کیفیت بالا خریداری کنید.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.