کوتر جراحی چیست؟
قبل از آن که به معرفی انواع کوتر جراحی بپردازیم بهتر است با آنها بیشتر آشنا شویم. الکتروکوتر تکنیکی است که اغلب در جراحی برای کنترل خونریزی و تشریح سریع بافت نرم در جراحی استفاده میشود. مقاومت الکتریکی در برابر جریان الکترومغناطیسی باعث تولید گرما میشود. نقاط پایانی الکتروکوتر بر اساس شکل موج، توان مورد استفاده و تکنیک جراحی متفاوت است. این منجر به اثرات مختلفی بر روی بافت هدف میشود.
اقدامات لازم در استفاده از انواع کوتر جراحی
مبانی بیوفیزیکی الکتروکوتر را شرح دهید.
آماده سازی مناسب بیمار برای جراحی الکتریکی را بررسی کنید.
ملاحظات ایمنی بیماران را هنگام اجرای جراحی الکتریکی خلاصه کنید.
استراتژیهای تیم را برای تقویت هماهنگی مراقبت و ارتباطات برای پیشبرد استفاده ایمن از جراحی الکتریکی و بهبود نتایج بیمار ترسیم کنید.
کوتر جراحی چیست؟
کوتر جراحی یا الکتروکوتر تکنیکی است که اغلب در جراحیهای پوست برای ایجاد انعقاد یا برش سطحی یا عمیق پوست استفاده میشود. پوست خواص رسانایی ضعیفی برای جریان الکتریکی انرژی دارد. بنابراین، این انرژی جمع شده و به گرما تبدیل میشود. نقاط پایانی الکتروکوتر بر اساس شکل موج متفاوت است و منجر به خشک شدن، انعقاد یا برش پوست میشود.
ویلیام بووی، فیزیکدان هاروارد، یکی از مهمترین کمکها را به جراحی الکتریکی انجام داد. دستگاه او هم جریان انعقاد و هم جریان برش را ارائه میکرد. این در دهه 1920 توسط یک جراح مغز و اعصاب برای بریدن بافتها و کنترل خونریزی در طی مراحل جراحی استفاده شد. اصطلاح “بووی” هنوز برای اشاره به یک دستگاه الکتروکوتر یا حتی عمل انجام جراحی الکتریکی به طور کلی استفاده میشود.
انواع اصلی هموستاز الکتریکی مورد استفاده در عمل پوست شامل الکتروکوتر، الکتروفولگوریشن، الکترودیکاسیون و الکتروکواگولاسیون دو ترمینال است. الکترولیز و الکتروسکشن انواع دیگری از الکتروکوتر هستند که ممکن است در زمینه پوست مورد استفاده قرار گیرند.
در بوژان طب تمامی تجهیزات مرتبط با اتاق عمل و جراحی ارائه میشود. با خرید از بوژان طب علاوه بر خریدی مطمئن و باکیفیت میتوانید برترین برندهای دنیا را به مطب خود آورده و خدمات ارزشمندی به مشتریانتان ارائه نمایید.
نشانه ها
وضعیت بالینی تعیین خواهد کرد که کدام روش جراحی الکتریکی برای استفاده مناسب است. اگر فقط اپیدرم نیاز به درمان دارد، الکترودیکاسیون انتخاب خوبی خواهد بود، زیرا منجر به ایجاد زخم بسیار کم یا بدون زخم می شود. الکترودیکاسیون با از دست دادن آب پوست درمان شده باعث آسیب بافتی بسیار سطحی میشود. این یک جریان با ولتاژ بالا است که توسط یک دستگاه تک ترمینال ارسال می شود. اگر جراح الکترود را کمی دور از پوست نگه دارد، جرقهای بین پوست و الکترود ایجاد میشود. به این الکتروفولگوراسیون می گویند. این تکنیک همچنین تخریب بسیار سطحی ایجاد میکند زیرا کربنیزاسیون روی سطح، بافتهای زیرین را از انتشار گرما عایق میکند. این 2 تکنیک معمولا توسط متخصصان پوست استفاده میشود.
الکتروسکیشن شامل برش یا برش پوست ممکن است در درمان آکنه ، برش بلفاروپلاستی، ترمیم رینوفیما، اصلاح اسکار، برداشتن تراشیدن (ضایعات پوستی خوشخیم)، برشهای فلپ پوست و لایهبرداری مجدد استفاده شود. این تکنیک برای برشها یا برشهای سریع و بدون دردسر استفاده میشود. مزیت عمده برش الکتریکی نسبت به جراحی با اسکالپل، هموستاز سریعی است که در زمان برش ایجاد میشود. با این حال، مقداری دود با این تکنیک تولید می شود که بوی نامطبوعی را برای بیمار ایجاد میکند.
موارد منع مصرف
اگرچه منع مصرف مطلق نیست، اما کوتر جراحی در بیماران دارای ضربان ساز قلب یا دستگاههای دفیبریلاتور قلبی قابل کاشت (ICD) موضوع مورد بحث بسیاری است. جریان انرژی الکتریکی در طول جراحی الکتریکی میتواند در عملکرد این دستگاهها اختلال ایجاد کند. این میتواند منجر به پرش یا برنامه ریزی مجدد ضربان ساز شود. در حالی که اکثر دستگاههای کاشتنی مدرن در برابر سیگنالهای الکترومغناطیسی خارجی مقاوم هستند، خطر تئوری تداخل همچنان وجود دارد.
برای بیمارانی که از این دستگاههای قلبی استفاده میکنند، توصیه میشود که جراح از انفجارهای کوتاه انرژی کمتر از 5 ثانیه استفاده کند، تنظیمات برق را کاهش دهد، از قطع مصرف فعلی خودداری کند و از درمان ناحیه اطراف دستگاه قلبی خودداری کند.
برای از بین بردن این خطر در بیماران قلبی پرخطر، جراح باید از الکتروکوتر واقعی استفاده کند. این پتانسیل ایجاد آسیب بافتی بیشتری نسبت به جراحی الکتریکی دارد، اما جریانی برای ایجاد تداخل در این بیماران وجود ندارد. همچنین معمولاً در طول جراحی الکتریکی از آهنرباها برای کاهش خطر دستگاههای کاشتنی استفاده میشود. هنگامی که یک آهنربا روی دستگاه قرار میگیرد، باعث میشود ضربانساز توجه خود را به تمام سیگنالهای الکتریکی متوقف کند و با سرعت تنظیم مجدد حرکت کند.
تجهیزات
تجهیزات لازم برای الکتروکوتر شامل خود دستگاه الکتروکوتر و آستینهای استریل برای قرار دادن روی دسته و نوک الکترودهای یکبار مصرف می باشد. یک دستگاه تخلیه دود یک ابزار ضروری هنگام انجام جراحی الکتریکی است، زیرا به طور ایمن ستون دود را از بین میبرد.
پرسنل
پرسنل مورد نیاز برای کار با دستگاه کوتر جراحی شامل یک اپراتور آموزش دیده برای استفاده از دستگاه و دستیاران جراحی آنها میباشد.
آماده سازی
برای آماده سازی پوست اطراف باید با یک عامل ضد عفونی کننده پاک شود. باید از مصرف الکل خودداری کرد یا اجازه داد تا کاملا خشک شود زیرا ممکن است در اثر جراحی الکتریکی مشتعل شود. داروهای بی حس کننده موضعی نیز باید قبل از جراحی الکتریکی تجویز شوند.
اپراتور باید اطمینان حاصل کند که آستینهای استریل روی دسته قرار گرفتهاند و باید از نوک الکترودهای یکبار مصرف جدید استفاده شود. محافظ چشم، دستکش و ماسک باید توسط اپراتور و دستیاران جراحی استفاده شود. تخلیه دود باید آماده باشد تا این توده دود با روشهای برش الکتریکی از بین برود. دستگاههای تخلیه دود با فیلتر هوای ذرات با راندمان بالا و سرعت جذب تقریبا 100 تا 150 فوت در دقیقه توصیه میشود. برای جمع آوری آلایندههای موجود در هوا باید در فاصله 2 اینچی از محل جراحی قرار گیرد.
تنظیمات کوتر
اپراتور باید تنظیمات مناسب را بر اساس پرونده و شرایط بیمار تعیین کند.
الکترودیکاسیون و الکتروفولگوریشن برای ضایعات پوستی بسیار سطحی به صورت تک ترمینال استفاده می شود. تفاوت اصلی این است که الکترودیکاسیون یک جرقه با ولتاژ بالا ایجاد می کند که از طریق تماس مستقیم با بافت باعث کم آبی محل بافت تحت درمان می شود. الکتروفولگوراسیون در فاصله کمی از بافت انجام می شود و به تخریب سطحی ثانویه به کربنیزاسیون سطحی دست می یابد. این کربن سازی از بافتهای زیرین در برابر انتشار گرمای حرارتی محافظت می کند. این جریان الکتریکی به عمق نفوذ نمی کند، بنابراین رگ های خونی مجاور را مسدود نمی کند.
انعقاد الکتریکی بعدا در سال 1909 توسط Doyen به عنوان یک تکنیک متفاوت معرفی شد که در آن الکترود مستقیما بافت را لمس میکرد، در حالی که یک الکترود بی تفاوت برق را حذف میکرد و دوباره به دستگاه جریان مییافت. او ادعا کرد که این در تخریب سلول های تومور موثرتر است.
عوارض استفاده از انواع کوتر جراحی
عمده ترین عوارضی که باید در درمان بیمار با الکتروکوتر در نظر گرفت، احتمال خونریزی تاخیری و ایجاد اسکار است.
سایر عوارض بالقوه الکتروکوتر شامل آتش سوزی، سوختگی ترموالکتریک، انتقال عفونی از الکترود، یا استنشاق دود است. خطر آتش سوزی در حضور الکل، اکسیژن یا گازهای روده بیشتر است. در صورت استفاده از الکل برای ضد عفونی پزشکان باید قبل از استفاده از انواع کوتر جراحی مطمئن شوند که محل جراحی کاملاً خشک شده است.
مطالعات تحقیقاتی تایید کردهاند که محصولات جانبی دود جراحی حاوی گازها و بخارات سمی از جمله بنزن، سیانید، مواد سلولی و ویروسها هستند. این آلاینده ها را می توان با استفاده از دستگاه های تخلیه دود کنترل کرد.
انواع کوتر جراحی
- کوتر تک قطبی: در این کوتر جراحی یک قطب به شکل پدال در قسمت زیر بدن و قطب دیگر در اختیار جراح قرار میگیرد. جریان الکتریسیتهای که توسط دستگاه ایجاد میشود، وارد بدن بیمار شده و مجددا از بدن به الکترود دیگر منتقل میشود. در صورتی که جراحی گسترده باشد و با خونریزی زیادی همراه باشد از جریان تک قطبی استفاده میشود.
- کوتر دو قطبی: در این نوع جریان با استفاده از یک الکترود به بدن وارد و از الکترود دیگر از بدن خارج میشود. در هنگام استفاده از نوع دوقطبی، نیازی به الکترود بازگشتی نیست زیرا هر دو الکترود در اختیار جراح است.برای افرادی که عبور الکتریسیته خطرناک است از این مدل استفاده میشود.
فروشگاه اینترنتی بوژان تب بزرگترین فروشگاه اینترنتی با معتبرترین برندهای دنیا در زمینهی ارتوپدی، سلامت خانگی، توانبخشی و … است. با داشتن بهترین کارشناسان فروش در زمینه تجهیزات پزشکی توانایی ارائه هرگونه مشاوره و خدمات در رابطه با انتخاب و فروش تجهیزات پزشکی را به عموم مردم دارا میباشد.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.