راهنمای خرید گوشی پزشکی برای پزشکان

گوشی پزشکی

فهرست مطالب این صفحه

همه چیز درباره خرید گوشی پزشکی

قبل از خرید گوشی پزشکی باید با انواع آن و اطلاعات مرتبط با آن‌ها آشنا باشید. همه با گوشی پزشکی آشنا هستیم و حداقل یکبار در زمان مراجعه به پزشک با این گوشی معاینه شده‌ایم. از گوشی پزشکی برای تشخیص بیماری قلبی، ریوی و … استفاده می‌شود‌ اما آیا می‌دانستید این گوشی‌ها دارای بیش از ده مدل هستند. پس اگر قصد خرید گوشی پزشکی را دارید بهتر از با قابلیت‌ها و کاربردهای آن آشنا باشید تا بهترین گزینه را متناسب با نیازتان خریداری کنید.

انواع گوشی پزشکی

گوشی پزشکی با توجه به امکاناتی که دارد به انواع مختلفی تقسیم بندی می‌شوند که در هنگام خرید گوشی پزشکی باید با شناخت صحیح از آن‌ها گوشی را خریداری کنید که نیاز شما را برآورده کند.

گوشی آکوستیک

این گوشی‌ها زمانی که بر روی قفسه سینه قرار می‌گیرد، امواج صوتی را به تیوب، گوشی و در نهایت به گوش پزشک منتقل می‌کند. این گوشی‌ها صدای قلب را با وضوح بیشتری به گوش پزشک می‌رساند.

گوشی مخصوص افراد کم شنوا

این گوشی برای افراد کم شنوا طراحی شده است. صدا را بلندتر از حد معمول به گوش رسانده و صداهای اضافه اطراف را کاهش می‌دهند. این عملکرد موجب شنیدن صدای بهتر در هنگام معاینه خواهد شد. افرادی که از سمعک دارند می‌توانند با استفاده از مبدل، از گوشی و سمعک به طور همزمان استفاده کنند.

گوشی دیجیتال

مکانیسم اصلی این گوشی‌ها بر اساس سیستم صوتی است. قبل از انتقال صدا به گوش، آن را به سیگنال‌های باکیفیت و واضح با نویز کمتر تبدیل کرده و صدای بهینه شده را به گوش می‌رساند. برخی از این گوشی‌ها دارای قابلیت اتصال هندزفری نیز هستند. باتری آن‌ها قابل تعویض و قابل شارژ است.

کاربرد گوشی پزشکی

گوشی‌های پزشکی دو قرن است که وارد صنعت پزشکی ما شده‌اند و در حال حاضر از مهمترین و پرکاربردترین وسایلی است که برای تشخیص بیماری به کار برده می‌شوند.

گوشی پزشکی

شنیدن صدای قلب

گوشی را بر قفسه سینه قرار داده و با گوش دادن به ضربان قلب بیمار می‌توان بیماری‌های احتمالی او را پیش بینی کرد. علاوه بر صدای ضربان قلب، با گوش دادن به صدای جریان خون از درون عروق، مانند عروق کاروتید گردنی، می‌توان مشکلات احتمالی را تشخیص داد.

سمع روده‌ای

روده انسان به دلیل حرکت، صدای خاصی از خود منتشر می‌کند که در افراد سالم با افرادی که دچار انسداد روده هستند، این صدا متفاوت خواهد بود و حالت طبیعی ندارد.

سمع ریوی

ریه‌ها در دو طرف قلب قرار گرفته‌اند‌. عبور هوا از ریه صدایی ایجاد می‌کند که قابل شنیدن با گوشی پزشکی است. در صورت اینکه مشکلی در ریه‌ها وجود داشته باشد، این صدا متفاوت از حالت طبیعی خواهد بود.

اجزای انواع گوشی پزشکی

گوشی پزشکی از قسمت‌های مختلفی تشکیل شده است. سری گوشی، لوله، قطعه سینه‌ای از اجزای اصلی سازنده آن هستند. به طور کلی گوشی‌ها در دو‌ نوع استاندارد و الکترونیکی ساخته شده که نوع الکترونیکی مطابق با جدیدترین دانش و فناوری‌ها است.

سری گوشی پزشکی

یک گوشی در حالت استاندارد از دو سری تشکیل شده است که از جنس سیلیکون یا لاستیک می‌باشد. این سری‌ها صداهای خارجی را مسدود می‌کنند. هرچقدر سری با گوش استفاده کننده متناسب باشد، کیفیت صدایی که می‌شنود بیشتر خواهد بود. با توجه به برند انواع گوشی پزشکی، ممکن است دارای چندین سری در سایزهای مختلف باشند تا از کیفیت شنوایی مطمئن شوند.

لوله گوشی پزشکی و طول آن

لوله‌ها در اندازه‌های مختلفی هستند. سایز آن‌ها معملا ۵۵ تا ۸۰ و طول آن‌ها ۷۰ ساننی‌متر است. بهتر است طول گوشی زیاد باشد زیرا پزشک یا پرستار برای شنیدن صدا مجبور است به بیمار نزدیک‌تر شود و یا کمر خود را خم کند. اگر طول زیاد باشد نیازی به خم شدن نخواهد بود. ممکن است برخی تصور کنند که طول زیاد در کیفیت صدا تاثیرگذار خواهد بود. در صورتی که این تصور اشتباه است و طول ارتباطی با کیفیت صدا ندارد. ضخامت لوله در مدت زمان ماندگاری انواع گوشی پزشکی موثر است. هرچه این ضخامت بیشتر باشد، دیرتر دچار ترک خوردگی خواهد شد.

قطعه سینه‌ای گوشی پزشکی

این قطعه خود از دو قسمت دیافراگم و بل تشکیل شده است. سطح دیافراگم صاف و صداهای فرکانس بالا مانند قلب، ریه و روده را جمع آوری می‌کند. در گوشی‌های ساده‌تر، قطعه سینه‌ای تنها در یک طرف بوده و شامل یک دیافراگم می‌باشد. در نوع پیشرفته قطعه سینه‌ای دو طرفه بوده و در یک طرف شامل دیافراگم مسطح و در طرف دیگر دارای بل منحنی است. کار بل جمع آوری صداها با فرکانس بالا و پایین است.

پیش از اقدام به خرید گوشی پزشکی، حتما تحقیقات کاملی در زمینه انواع گوشی و کاربردهای هر کدام انجام دهید. برای دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه کاربردهای گوشی پزشکی و خرید آن می‌توانید به سایت فروشگاه اینترنتی بوژان تب مراجعه نمایید.

azimi
ارسال دیدگاه