همه چیز درباره نبولایزر سالبوتامول
اگر درگیر بیماریهای حاد ریوی مانند آسم شدید یا برونشیت باشید، به احتمال زیاد با دستگاه نبولایزر آشنا هستید. دستگاه نبولایزر، یک تکنولوژی پزشکی است که داروی مایع را بر اثر ایجاد فشار منفی به گاز تبدیل میکند. این روش استنشاق دارو، برای بیمارانی که دچار انقباض ریشه شدهاند و باید به سرعت دارو را دریافت نمایند بسیار موثر خواهد بود. نبولایزر سالبوتامول یکی از انواع مختلف این دستگاه است. نبولایزر سالبوتامول چیست؟ استفاده از این دستگاه برای چه بیمارانی ضروری میباشد؟ سالبوتامول چه عوارض احتمالیای داشته و موارد منع مصرف آن چیست؟ خرید دستگاه نبولایزر برای چه گروهی از بیماران ضروری محسوب میشود؟ در این مقاله به بررسی کامل این سوالات خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
سالبوتامول چیست؟
پیش از آنکه به این سوال پاسخ دهیم که نبولایزر سالبوتامول چیست، ابتدا باید بدانیم سالبوتامول چه بوده و برای چه نوع بیماریهایی تجویز میشود. سالبوتامول دارویی است که برای بیماریهای ریوی حاد تجویز میشود. بیماریهایی مانند برونشیت یا آسم حاد به کمک سالبوتامول مورد درمان قرار میگیرند. این دارو به روشهای مختلفی از جمله خوراکی، استنشاقی و غیره مورد استفاده قرار میگیرد.
در صورتی که دارو به صورتی مصرف شود، اثربخشی آن پس از 2 تا 3 ساعت نمایان شده و تا 8 ساعت یا حتی بیشتر ادامه خواهد داشت. دستگاه نبولایزر چیست؟ پاسخ شما در همین جمله نهفته شده است. برای بهره گیری از سالبوتامول به روش استنشاقی، به نبولایزر سابوتامول نیاز خواهد بود. در روش استنشاقی، اثر گذاری از حدود یک تا یک ساعت و نیم بعد از تنفس آغاز شده و ماکسیمم تا 6 ساعت ادامه خواهد داشت.
کاربری نبولایزر سالبوتامول چیست؟
همانطور که در پاراگراف قبل در پاسخ به سوال نبولایزر سالبوتامول چیست گفتیم، کاربری نبولایزر سالبوتامول زمانی بیشتر نمایان میشود که نیاز به سرعت در اثر گذاری دارو بر روی بیمار بیشتر از مدت زمان اثر ماندگارش اهمیت خواهد داشت. نبولایزر سالبوتامول از طریق ریه جذب شده و قسمتی از آن در اثر بلعیده شدن جذب دستگاه گوارش میگردد. زمانی که مدت زمان اثرگذاری دارو از سرعت اثربخشی آن اهمیت بیشتری داشته باشد، به طور معمول سالبوتامول خوراکی توسط پزشک تجویز خواهد شد.
موارد منع مصرف نبولایزر سالبوتامول چیست؟
داروی سالبوتامول ممکن است در مواردی منجر به افزایش فشار خون و ایجاد مشکلات قلبی عروقی شود. بنابراین در صورت داشتن بیماریهای زمینهای به هیچ عنوان با نظر پزشک و دقیقاً طبق دوز تعیین شده مصرف کنید. برخی عوارض احتمالی مصرف سالبوتامول نیز لرزش دست، تعریق، راش پوستی، درد در قفسۀ سینه، اضطراب، افسردگی، رنگ پریدگی، تپش قلب و غیره میباشد. به طور کلی، مصرف سالبوتامول به صورت خودسرانه و بدون تجویز پزشک توصیه نمیگردد.
نحوۀ دفع سالبوتامول
سالبوتامول پس از اثرگذاری بسته به روش مصرف از طریق صفرا یا ادرار و مدفوع از بدن خارج میشود. نحوۀ دفع در استفاده از دستگاه نبولایزر سابوتامول چیست؟ این روش به دلیل استنشاق دارو به صورت گاز، قسمتی از آن بلعیده شده و بخش اعظمش از طریق ریه جذب میشود. دفع داروی سالبوتامول پس از پایان زمان اثر گذاری، از طریق ادرار یا مدفوع دفع میگردد.
روش استفاده از نبولایزر سالبوتامول
روش استفاده از نبولایزر سالبوتامول چیست؟ برای دریافت بهترین نتیجه، بهتر است روش استفاده از نبولایزر سالبوتامول را به خوبی یاد بگیرید. ابتدا شلنگ را به ماسک و از طرف دیگر به مخزن دارو وصل کنید. بهتر است زمانی که ماسک را روی صورت خود قرار میدهید، هیچ گونه فضای باز بین ماسک و صورتتان وجود نداشته باشد. روش استفاده از انواع دهانی دستگاه نبولایزر سالبوتامول، به شیوهای دیگر و از طریق قرارگیری بین دندانهای بالا و پایین انجام میشود. برای اثرگذاری بیشتر بهتر است تا عجله و استرس را از خود دور کنید. در جایی آرام بنشینید و 10 تا 15 دقیقه آرام نفس بکشید. تنفس شما بهتر است دهانی باشد. پس از استفاده از دستگاه حتماً آن را برای استفادههای بعدی ضد عفونی کرده و با یک دستمال تمیز کاملاً خشک نمایید.
از کجا دستگاه نبولایزر سالبوتامول بخریم؟
تا اینجای متن متوجه شدیم دستگاه نبولایزر سالبوتامول چیست، چه کاربریهای دارد و استفاده از داروی سالبوتامول میتواند چه عوارض احتمالی برای بدن داشته باشد. برای خرید دستگاه نبولایزر، تحقیقات کافی انجام داده و خوب مطالعه کنید. کیفیت و برند دستگاه در نتیجهگیری نهایی تاثیرگذار خواهد بود. برای دریافت اطلاعات کاملتر، میتوانید به سایت فروشگاه اینترنتی بوژان تب مراجعه نمایید.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.