دستگاه سونیکید یا جنین یاب چیست؟

دستگاه سونیکید یا جنین یاب چیست؟

فهرست مطالب این صفحه

دستگاه سونیکید چیست؟

دستگاه سونیکید یا جنین یاب دستگاهی است که برای زنان و زایمان مورد استفاده قرار می‌گیرد. با استفاده از این دستگاه می‌توان به صدای قلب جنین گوش کردن و تعداد ضربان قلب او را شمرد. این دستگاه در مطب زنان و زایمان مورد استفاده قرار می‌گیرد. با توجه به شرایط جسمی و میزان چربی در شکم مادر، این صدا متفاوت خواهد بود‌.
در مادرانی که لاغر هستند و در اطراف شکم آن‌ها چربی وجود ندارد، در ۱۴ هفتگی می‌توان صدای قلب جنین را شنید. اما شرایط برای مادران چاق متفاوت است. در این افراد در ۲۰ هفتگی صدای قلب جنین قابل شنیدن است. در صورتی که در ۲۰ هفتگی نیز صدای قلب جنینی قابل شنیدن نباشد، احتمال مشکل و یا مرگ آن وجود دارد.

اجزای دستگاه سونیکید

  • پروب دستگاه
  • نمایشگر ضربان قلب جنین
  • نمایشگر میزان شارژ باتری
  • باتری
  • رکوردر صدای قلب جنین
  • فیوز
  • کلید اصلی
  • سیم برق
  • محل اتصال پروب به دستگاه
  • محل اتصال گوشی

ویژگی دستگاه جنین یاب چیست؟

دستگاه جنین یاب قابل جا‌به جایی است و کار کردن با آن دشوار نخواهد بود. انرژی این دستگاه از طریق باتری و برق تامین می‌شود‌ صفحه نمایش دیجیتالی آن میزان ضربان قلب را در واحد زمان نشان می‌دهد. علاوه بر این بر روی دستگاه میزان شارژ آن نمایش داده خواهد شد‌. دستگاه‌های جدید به سیستم نویزگیر مجهز هستند.
از همین رو صدا با کیفیت بالاتری قابل شنیدن است. برای استفاده، بر روی موضع مورد نظر ژل سونیکید و یا ژل الکتروشوک استفاده شده تا دستگاه بهتر امواج فرا صوت را انتشار و جذب نماید. از همین رو پروب دستگاه نیز باید به جذب ژل مقاوم باشد. ممکن است برخی نگران باشند که این دستگاه برای جنین و مادر خطرناک باشد. باید گفت اینگونه نیست و دستگاه هیچگونه خطری برای جنین و مادر ایجاد نمی‌کند.

معرفی کامل اجزای تشکیل دهنده

۱-سیم برق: با استفاده از سیم نیروی الکتریکی از طریق برق شهر تامین می‌گردد.
۲-پروب: یک موج اولتراسوند را به داخل رحم ارسال و موج بازگشتی را دریافت می‌کند.
۳-باطری: در صورتی که امکان استفاده از برق شهری وجود نداشته باشد، باطری انرژی لازم را تامین می‌کند.
۴-نمایشگر: نمایشگر تعداد ضربان قلب جنین را نشان می‌دهد.
۵-کلید اصلی: با کلید اصلی می‌توان دستگاه را روشن و خاموش کرد.
۶-فیوز: حفاظت الکتریکی دستگاه را برعهده دارد.
۷-رکوردر: صدای قلب جنین را ضبط می‌کند.
۸-نمایشگر میزان شارژ: میزان انرژی الکتریکی ذخیره شده در باطری را نشان می‌دهد.
۹-محل اتصال پروب: از طریق آن پروب به دستگاه وصل می‌شود.
۱۰-محل اتصال گوشی: برای شنیدن صدا یک هدفون به دستگاه متصل می‌گردد.
11-بخش فرستنده: شامل نوسان ساز موج سینوسی با فرکانس حدود ۲مگاهرتز ایت.
12-بخش گیرنده: سیگنال الکتریکی دریافتی پس از انطباق امپدانس و فیلتر و تقویت صوت در کریستال گیرنده، تغییرات ضربان قلب را منعکس می‌کند.

دستگاه سونیکید یا جنین یاب

نحوه کار دستگاه سونیکید چیست؟

دستگاه جنین یاب بر اساس تئوری داپلر و از طریق امواج فراصوت عمل می‌کند. پروب از حساسیت بالایی برخوردار است و دارای ویژگی پیزوالکتریک می‌باشد. وظیفه پیزوالکتریک تبدیل انرژی مکانیکی به الکتریکی و برعکس می‌باشد. این قطعه ارتعاشات ضربان قلب جنین را به سیگنال‌های قابل دریافت برای دستگاه تبدیل کرده و صدا از طریق هدفون قابل شنیدن خواهد بود.

نکات مهم در خرید جنین یاب چیست؟

پروب ها، کریستال‌های گیرنده و فرستنده دستگاه باید از کیفیت خوبی برخوردار باشند تا صدایی مناسب ایجاد شود. همچنین دستگاه باید سبک و قابل جابجایی باشد و علاوه بر برق، با باتری نیز قابل کار کردن باشد. پزشک و بیمار باید هنگام کار با دستگاه در امنیت باشند. برخی از دستگاه‌های مدرن نیز بر انقباضات رحم نظارت می‌کنند. گارانتی و خدمات پس از فروش دستگاه از اهمیت بالایی برخوردار است. معمولاً مشکلات این دستگاه در پروب و اتصالات و کریستال‌های آن رخ می‌دهد. بنابراین خدمات پس از فروش و امکان تعمیر سریع دستگاه بسیار حائز اهمیت است.

انتخاب فرکانس

بر اساس دو مورد زیر فرکانس دستگاه انتخاب می‌شود.

۱-در صورتی که بخواهند توان برگشتی بیشتر شود و در نتیجه دقت فرکانس افزایش یابد، از فرکانس زیاد استفاده می‌کنند. زیرا هر سلول با مقدار بیشتری فرکانس برخورد خواهد داشت.
۲-برای نفوذ خوب بدون جذب بالا، فرکانس کم گزینه بهتری خواهد بود. زیرا با افزایش فرکانس بافت‌ها تضعیف خواهند شد.

برخی از اشکال رایج دستگاه جنین یاب

یکی از رایج ترین مشکلات در سونیکیدها خرابی پروب است. این خرابی به دلیل قطع شدن سیم در ابتدا یا انتهای اتصال سیم به فیش پروب و همچنین اتصال آن به قسمت اصلی پروب بوده که با برش سیم و لحیم کاری می‌توان مشکل را برطرف کرد. گاهی اوقات کریستال‌های پروب در اثر ضربه آسیب می‌بینند که در این صورت باید کل پروب تعویض شود. در این حالت معمولا کاربران از صدای ضعیف دستگاه شکایت دارند.

خرید دستگاه جنین یاب

سخن آخر

در این دستگاه مبدل فرستنده به یک اسیلاتور متصل می‌شود و به صورت اولتراسوند به سمت جنین فرستاده می‌شود. پس از برخورد با قلب جنین و برگشت از طریق مبدل واقع در همان پروپ به سیگنال‌های الکتریکی تبدیل خواهد شد. فرکانس بازگشت همان فرکانس موج آبش است، اما حرکت قلب جنین با سرعت ضربان قلب تغییر می‌کند.
در این مقاله بررسی کردیم که دستگاه سونیکید یا جنین یاب چیست. این دستگاه برای شنیدن ضربان قلب جنین در مطب‌های مامایی و زنان و زایمان استفاده می‌شود. خطری برای سلامت جنین و مادر نداشته و از طریق آن می‌توان شرایط جنین را مورد بررسی قرار داد. این دستگاه از طریق برق و یا باتری کار می‌کند. برای شارژ باتری آن حدود ۵ الی ۶ ساعت زمان نیاز است که به مدت ۵ الی ۱۰ ساعت قابل استفاده خواهد بود.

برای خرید بهترین دستگاه سونیکید یا جنین یاب، پیشنهاد می‌کنیم پیش از هر اقدامی، سری به فروشگاه اینترنتی بوژان تب بزنید. با مراجعه به این سایت خواهید توانست تا اطلاعات کاملی در مورد لوازم پزشکی مورد نیاز خودکسب کنید. در این سایت، امکان مقایسه برندهای مختلف وجود دارد، در نتیجه می‌توانید با مطالعه در مورد مزایا و معایب هر برند، بهترین را انتخاب نمایید. اگر نیاز به اطلاعات و راهنمایی کاملتر داشته باشید، می‌توانید از طریق شماره‌های تماس با کارشناسان متخصص بوژان طب تماس گرفته و با آنها مشورت نمایید. بوژان طب، همواره در صنعت لوازم پزشکی پیشرو بوده است.

کلیدواژه : جنین یابکاربرد
azimi
ارسال دیدگاه